Total Pageviews

Sep 27, 2011

konvo sana sini.....

assalamualaikum korang....
buka fb friend update about konvo, bukak blog blogger lain updating konvo juga...semua graduate msti update pasal konvokesyen dorang... al maklumla dalam sejarah hidup masing2.. moment naik pentas konvo hanya sekali seumur hidup.... tapi for those who sambung master / PHD sure bukan menjadi pengalamn pertama seumur hidup korang kan.... whatever it is CONGRATULATION korang...... korang deserve to have that special moments

alhamdulillah... aku pun telah bergraduasi.. dah setahun lamanya.. tapi those moments bila nama kita disebut utk naik ke pentas masih terasa debarnnya setiap kali tringat....... " dipersilakan penerima ijazah sarjana muda Sains Matematik dengan kepujian yg. seterusnya.. Nurul Ain Binti Abdul Rahman...... "...
snagt mendebarkan.. jalan di atas pentas.. dperhatikan oleh ribuan mahasiswa/ mahasiswi USM + ahli keluarga  rakan2... dan yg. paling menarik dsaksikan oleh keluarga aku yg. terdekat..... sangat mendebarkan... dan aku pasti ketika itu.. mak dan abah yang paling gembira..... tak dapat digambarkan saat tersebut.... ya.. aku bersyukur Ya Allah....

akhir kata sebagai renungan kita bersama...
no success without failure,
no success without having difficult moments,
no success without having those stress,
no success without having test with so many exam and quiz,
n no success without prayers from both of your parents.... 
NO MATTER WHO YOU ARE NOW... DON'T EVER NEGLECT THEM.. AS YOU ARE NOT SOMEBODY If THEY DO NOT PRAY FOR U !!!




 
thanx for reding..n may everyone have some good moments in korang's life

Aug 26, 2011

climbing mountain??? that's my dream

assalmualaikum korang...
just a quick update here...

1) in Maxis dah almost 1 month and a half... still in learning progresss but alhamdulillah as for now...everything going on smoothly..... (p/s: have a long journey to go.. so I put my very best effort upon this new job... everyday looking to those seniors make me more envy to them... from that i'll keep thinking..if they can be sucess within that short duration..why i couldn't ???? )

2) officially become a member of 1 kelabgunung on 20/8/2011... really excited to gain those information n bulettin from that website... and  for now is planning to go on climbing during the end of this year.....
(p/s: if anyone want to join also.. just look into this website.... http://www.gunungonline.com/ )
climbing a mountain...here i am !!!!!!

3) meniti hari2 terakhir Ramadhan... and hopeFully we'll meet another Ramadhan next year... InsyaAllah...
(p/s: SELAMAT HARI RAYA SEMUA...MINTAK MAAF KALU ADA SALAH DAN SILAP.... ) 

Jul 31, 2011

another Ramadhan + another year older

Assalamualaikum korang.........
alhamdulillah.another Ramadhan is coming....... so how's korang punyer preparation??? dah siap2 beli stok makan untuk bersahur??? hoohohoho...amboi macam2 ada yer... teringat pulak zaman berpuasa kat sek. and universiti dlu... 
kalau zmn sek...sngat mlas nak ke DS g tapau makan.. so biler time berbuka  sure siap2 beli extra makan utk. sahur... kalo x sempat g beli pon..mesti ada roti.. so share la ramai2...... memang benda 2 x bnyak.. tpi keseronokan nak berpuasa 2...memang ada....

 kalau time kat u lagi best..... siap kitorang boleh masak lagi....... opssss...nasib x kantoi dgn fello time spot check...hohohohoh... tp ada sekali 2.. assingment kna submit esoknya..so as usual... bilik aku akan menjadi tumpuan coursemate...even dari desa laen pon akan datang...jadi kebetulan time asigmnet dibuat..esoknya adalah bulan puasa... jadi...memang beramai2.tdo kat bilik aku.. n aku sbgai tuan empunya bilik..cam x best pulak x sedia apa2 utk. puasa kan.... jadi kitorang pon masak nasi goreng... hahahha...memang x cukup rencah..cuma ada telur jer... tp lagi sekali..kenangan 2..memang best :-)... even x bnyak...siap share utk 6 orang lagi.. tapi memang best la time 2... (2 my dearest frined: fqah,mimi,lani, dayang, bear n ae..korag ingat x???


 n kini... Ramadhan kambali dan aku bergelar seorang yg. bekerjaya??? aku x dapat byagkan lagi bagaimana suasana... yg pasti, mesti akan ada lebih bnyak cabaran.... walau apa pun diharapkan sangat amal ibadah dpt dipertingkatkan.... hohoohohohhohoho  almaklumla... kebetulan 1st Ramadhan kali nih jatuh pada 1 Ogos....yer..... itu ialah hari jadi aku.... 
sangat excited nak menyambut Ramadhan kali nih....tapi pada waktu yang sama.... aku takut kerana genap 12 mlm nih... usia aku sudah 23 tahun.... wa cepat jer masa berlalu kan.......
mak bagitao.. pada 1 Ramadhan jugalah aku dilahirkan....for the past 23 years old..aku masih kecil n kiniiiiiiiiiii menjadi anak mak n abah yg. dah besar"..

thank you Ya Allah for giving me this oppurtunity to live my life with those people who loved me..
thank you ...thank you.... n thank you
no matter how many time you said thank you...
there's  no powerful words as ALHAMDULILLAH

 

Jul 23, 2011

ada cita-cita??

assalammualaikum korang....
hohohoho.... hopefully korang yg. membaca nih sihat2 belaka? yg tgh rilek2  2... harap korang x leka membaca artikel nih... almaklumla... mana tao ada yg nak rehat2 sambil maen FB + surfing internet..tp plz...tgk la masa 2 dlu... dah solat ke belum??? kalau sudah 2...bagus... alhamdulillah..plz proceed with the reading ok... !!!
 actually i just wanna share something that i think was really good to be shared on...
it is about CITA-CITA...
yer cita-cita...kalau dulu dari kecil.... setiap kali perkenalkan diri time sekolah..mesti cikgu akan tanya... dah besar nanti nak jadi aper ??? ada yg. jawab nak jadi doktor, peguam, polis, n macam-macam la..
cuba korang flashback semula... sure korang akan tersenyum sorang2 teringatkan..zaman persekolahan korang dulu.. cam mana yer???

tapi percaya atau tidak... sehingga seseorang itu makin meningkat usia...cita-cita tersebut makin kabur.... n adakalanya cita-cita tersebut hanya sekadar cita-cita..... KENAPA YER???
even budak sekolah yg takut nak jumpa dentist,susah nak bangun awal pagi, takut tak siapkan homework n lain-lain... tapi masih mampu bagi jawapan apa nak jadi bila dah dewasa.... KENAPA YER???

menarik kan... tapi... adakah semua orang yang mempunyai cita-cita dari kecil.. berupaya menceburkan diri dalam profesyen tersebut???? itu lagi menarik....
hohohoohoh. jagan rungsing2..nak menjawab....
yang pasti just let everything goes on smoothly... yang pasti juga, jangan biarkan cita-cita itu hanya sekadar cita-cita... walaupun bidang yang diceburi sekarang bukanlah sama dengan bidang yg. korang ambik time degree dulu.. tpi.. plz jgan risau... INSYAALAH rezeki setiap orang itu berbeza....
cuba sesuaikan diri dengan profesyen baru tersebut.. gain as much knowledge as you can sebaB nowadays... people are hiring based on their experience... not only based on your academic result...

jadi kesimpulannya..... put yourself in children's mind... on what you're gonna be for the next five years?? it was important to have a target in  your life kerana dengan adanya target/ cita-cita.. you'll work harder 2 get those. do believe it...as you will see the progress are soon.. INSYAALAH :-)

Jul 14, 2011

CHOICES !!!

Assalamualaikum readers... here i'am back......
terasa laju jer jari jemari nih menaip mlm. nih.. almaklumla... ada bnyak benda nak story dgn korang semua....(walaupun dlm hati...ader ker readers nak baca entry nih??? hohohoho x kisahlah...janji aku puas nak share ngn korang yg. sudi mmbaca nih...
utk pengetahuan korang.... esok adalah hari terakhir aku bekerja dgn TM.... dan di saat-saat akhir nih..terasa sngat sedih pulak nk mngggalkan TM.. walupun cma utk. 4 bulan 15 hari, tp... seriously best kjer kat sini...
hohohooh.. knapa aku berhenti ker??? ke kna buang kjer??? x la...sbnarnya aku alhamdulillah ditawarkan bekerja di MAXIS.. strt duty on 18/7/2011... jadi... esok adalah hari terakhir aky bkerja kat TM....

pilihan yg. dibuat nih..memag sukar... setiap mlm..aku memohon ptujukNYA.. dan waktu yg sama aku refer bnyak org. utk. mntak advise n pendapat.. ada yg.. suruh stay kat TM dan ada yg sokong aku accept tawaran kat MAXIS 2...
sehinggalah 1miggu b4 surat resign dibuat..aku bertekad...mungkin peluang ini adalah yg terbaik.... Walaupun kadang-kadang rasa mnyesal dgn keputusan yg telah dibuat..tp InsyaAllah... dengan izinnNya, akan ditetapkan hati ini...utk mncuba sesuatu yg. baru, dan lebih mncabar........

kesimpulannya... saban waktu kita berdepan dengan pelbagai 'choices'... aka pilihan...
ada PILIHAN yg. dirasakan adalah yg. terbaik, tetapi adalah sebliknya... DAN ada juga PILIHAN yg. dirasakan kurang menepati kemahuan mahupun kehendak, tetapi sebnarnya ia adalah yg. terbaik buat kita...
Oleh itu,,,,,,, 2 my dearest friend, jgn sesekali lupa utk. mohon petunjuk daripada-NYA
kerana Tuhan MAHA MENDENGAR, MAHA MEMBUAT KEPUTUSAN MAHA MENGETAHUI DAN MAHA ADIL LAGI BIJAKSANA...
jadi jgn sesekali ragu akan ketentuanNYA!!!

p/s: hope korang dapat mmbuat pilihan dngan tepat walaupun pasti ada risiko menanti utk setiap pilihan tersebut.. :-) 






Jun 21, 2011

cikgu, kenapa .....

assalamualaikum readers,

seperti yg korang sedia maklum, setiap weekend aku akan mengajar tusyen... n seperti kelas2 sebelum ini, alhamdulillah lesson berjalan seperti biasa...
TAPI di hujung kelas, one of my student tanya soalan yg. bleh tahan la menyebabkan aku terfikir n pikir sampai la entry nih ditulis..........

students A: Cikgu, kenapa cikgu buat part time tusyen? cikgu nak cari duit lebih ker?
(belum sempat jawab....)
students B : Apalah korang nih, mestilah sebab berkat...
(aku angguk2 sambil senyum...x sempat nak menjawab lagi...)
students C : yer la..mengajar 2 kan dapat pahala... setiap ilmu kalo kita share dan orang itu amalkan, sampai mati pon pahala nya x kan hilang....
(aku lagi senyum lebar,... pandai budak2 nih.. )
aku: betul la.... sebenarnya cikgu bukan jadi cikgu nak buat duit lebih, tapi sebab cikgu suka mengajar... cikgu rasa puas, cikgu nak share knowledge dan yg plg penting cikgu nak anak didik bangasa Melayu berjaya dulu....walaupun setiap weeknd jer ...tapi cikgu rasa seronok la mengajar.... :-)
students A, B dan C : betol3


***************** kelas end as usual......*****************

Jun 17, 2011

dearest Abah

Assalamulaikum korang... entry kali nih ringkas tapi sangat menyentuh hati...
memang khas buat Abah tersayang (ABDUL RAHMAN BIN SALLEH)


pic taken sewaktu kitorang surprise mak n abah dengan bunga sewaktu anniversay mak n abah 10/4/2011
 
Sememangnya kita patut menghargai pengorbanan abah/ayah/walid/bapak .. even panggilan apa-apa pun.. tugas seorang bapa memang tidak dapat ditandingi..

Alkisahnya...abah aku nih seorang yang sangat serius hal2 agama.. kalau bab solat lagi la...
Pernah dulu time kecik2 (sek rendah la) abah marah aku dengan adik beradik solat lambat... so once
 abah dah tegur paham2 la... di keranakan KEMALASAN yg. memang teramat sangat.. aku pergi bilik air ambik wudu' macam biasa.. duduk dalam bilik.. on kipas.. bentang sejadah..tp semayang nyer tidak...hahahha sebaliknya duduk golek2 atas katil..........(JGN IKUT Ok),
agak2..dah cukup masa baru keluar bilik tgk kartun..hahahhaha
teruk kan..perangai..tp nak dijadikan cerita...pernah sekali...time aku golek2...abah pulak masuk bilik..........
ha aper lagi...KANTOI la...... ish2....
so bermula hari itu, x pernah lagi skip2 solat... or lewat2 kan solat dgn sengaja... even dah besar panjang nih pon, abah still ingatkan utk solat...
pernah jugak time kerja part time kat supermarket,tempat kerja x der bilik utk. solat..kelengkapan solat memang abah suruh bawak..walau kat bilik kecil pon..abah kata..x per..janji setiap waktu jangan lupa solat....staf2 yg. lain yg. mostly MELAYU memang dorang sndiri x tao nak solat kat mana...sedangkan aku time 2..baru masuk kerja...so abah kata... abaikan dorang...janji setiap waktu kena solat...
(NAMPAK TAK PERANAN ABAH DI SITU...AKU BERSYUKUR SANGAT2)

kelakar x???
yer memang abah aku sangat kelakar orangnya...tapi ada masa-masa la... bile ramai-ramai berkumpul di living room..ada jer bnda yang kitorang bualkan.. sakat menyakat memag x der batasan... tapi bak aku kata sbelum ini..ada batasannya... kalau time belajar dlu.. homework abh akan check.. bile dah settle baru boleh tgk TV... so betapa bertuahnya aku...alhamdulillah YA Allah......


pic taken..sewaktu aku pindah barang2 kat rumah yg. aku sewa kat putrajaya nih...

pandai masak x???
yer..abah pandai masak...kalau korang nak tau..aku belajar masak dri. abh tao...hahaha malu jer kan... after SPM.. kan cuti kat rumah lama... so kalau nak masak abah bagitao la..aper yang perlu masuk...nak siang ikan camner n etc...etc...
BUKTINYA??? korang cubela rase masakan akau nnti... like father like daughter....hehhehehehhe :-)

prihatin x???
yer abah sangat prihatin... tapi prihatinnya abah dengan cara dier tersendiri... dier akan tanya mak... then mak yg. akan sampaikan kat kitorang..yer la...kitorang semua kan adik beradik semua perempuan.......hohoohho..so ader certain problem kitorang story kat mak dulu la...
tapi biler dah meningkat dewasa nih..abah tanya open jer... dah ada bf ker belum? kereta dah service ker? ada duit x? dah makan ker? sihat ker tak? camner suasana kerja? seriously....lagi sekali AKU BERSYUKUR SANGAT2....

banyak lagi sebenarnya......... tapi even karangan panjang2 pon x kan habis punya....
still aku berharap abah aku masih sihat tatkala aku menjadi seorang isteri untuk seorang lelaki kelak... n aku selalu berdoa.. kurniakanlah aku seorang suami yg. dapat membimbing aku, membuat akau rasa selamat dan selesa seperti ABAH....

SELAMAt HARI BAPA buat semua yg. bergelar BAPA terutamanya buat abah....... :-)

Jun 9, 2011

Great oppurtunities !!!

Salam...
hai korang.... memang ada great news utk dikongsi bersama....
For those who already know it.... korang mesti tahu yang Government baru melancarkan Skim Latihan 1 malaysia yang umumnya untuk mereka yg. ada ciri-ciri dibawah:

1) merupakan kepasan graduan drp. mana-mana universiti
2) mendapat CGPA 2.50 dan ke atas
3) Tidak mempunyaai pekerjaan tetap dalam tempoh 6 bulan dari tarikh bergraduasi
4) mungkin ada pekerjaan tetapi gaji yang diterima tidak selaras dengan rate gaji lepasan siswazah

untuk tahu lebih lanjut refer link di bawah:

syarikat-syarikat yang menawarkan program SL1M adalah seperti berikut:

kesimpulannya::
korang jangan lepaskan peluang ini, baca syarat-syarat dri. syarikat2 yang offer skim latihan tersebut..sebabb intake kemasukan ialah pada bulan Julai 2011

Cepat...cepat....cepat.....

Jun 2, 2011

Short Notes

Salam korang........

" Everyone would undergoes a difficult moments, but The most amazing things is when you overcome those difficult situation to a better one. "


p/s: hari nih dah masuk the end of Jamadilakhir n tomorrow is the beginning of Rejab... jom sama-sama pertingkatkan amal ibadat ok!

May 14, 2011

UPDATED :-)

assalamualaikummmmmmmmm......


i'm back....
sangat banyak benda nak story... di keranakan tiada masa n internet sangat perlahan di rumah sewa... so up until malam ni, baru ada masa nak update blog nih... (mood: excited sangat2)

story pertama : kisah AKU dan interview MARA
kalau korang ikuti blog aku nih, sure korang tahu aper yg. dimaksudkan kan... by d way... skang dah masuk bulan 5. ex coursemate aku from USM yg. sama2 g interview MARA, semuanya sudah ditempatkan ke MRSM, ada yg di MRSM MUKAH, MRSM PONTIAN n d latest kat MRSM MUADZAM SHAH... tahniah korang.n seriously aku sangt jeles........
at d same time, aku diberitahu, panggilan interview itu valid until hujung bulan 6, bermakna ada 1 bulan jer lagi, aku menunggu jawapan..... "if ada kekosongan jawatan, cik akan dipanggil", hanya itu jawapan yg. diberitahu apabila aku call HQ MARA....( dalam hati, YA ALLAH, permudahkanlah segala urusanku.... )
jadi....sabar yer ain....sekiranya jika itu yg. terbaik, ALLAH maha MENGETAHUI, INSYAALAH akan dipermudahkan NYA....

story kedua : kisah AKU dan TM
Sehingga hari nih, sudah genap 2 bulan 14 hari aku bekerja dgn TM. banyak suka, dan ada jugak pahitnya... Alhamdulillah, masalah pengangkutan nak ke ofis bukan lagi 1 masalh besar, kerja2 di ofis jugak, sudah semakin lancar. Buat masa nih, aku ada 1 tugasan tetap di mana aku perlu menguruskan bil2  yang ganjil... sure korang pelik kan... bil2 ganjil???? By d way, d main task utk position aku ialah remind customer regarding bil streamyx + del cstomer. jadi dalam credit management unit, aku kena handle bil customer ganjil, area MSC. dan setiap hari ada target yg. kitorang perlu capai. setiap call, memerlukan kesabaran, kekretifan utk berkomunikasi, dan memujuk customer utk bayar bil. if dapat customer yg ok, sangat fluent tugas tersebut, tapi if sebaliknya, aku kena advise n advise dgn. cara yg. diplomatik.
jadi, memang sangat besar tugas tersebut, kalau dgn foreigner lagi la... nak terbelit2 lidah den nih.... tapi alhamdulillah, it's a good experience, everyday have a different challenge, n everyday u gain more n more knowledge..... n everyday make u realise that everybody have a different attitude... itu yang menariknya job aku skang nih, n betullah apa kata orang,
'D EXPERIENCE IS MORE VALUABLE THAN ANY OF REFERENCE BOOKS PROVIDED'

story ketiga : kisah AKU dan FAMILY
koranggggggg, dalam family aku, dah ada orang baru tao..... terkejut x???? siapa pulak 2??? (mood happy + senyum sorang2 nih)
actually, my second sister (sis azwa) dah selamit melahirkan bayi perempuan pada 25/4/2011, namanya NUR QALESYA ALIA..... ALHAMDULILLAH..... mak n abah aku la paling excited.... sorang nak panggil mak tok, n sorang lagi nak dipanggil tok wan... n aku.... of course la auty lang.... hahhahhahahahha....... nmpak muda sikit kan....

gmbar diambil semasa qalesya dalam buaian.. time 2..kitorang buat majlis cukur bayi....




story..........?????
ada lagi...tapi x larat nak karang ayat lagi... so cukup dulu la ek... tambah adik aku yg. bongsu sangat bising... sikit2 cakap dah ke kak?  adoi............xabar2 kan budak 1ng nih........

conclusion:
hope korang akan terus maju dalam hidup korang, although apa yg. dibuat sekarang bukan sesuatu yg. mencabar, tapi by motivated urself, u can enhanced to be a better person, gain more knowledge n experience. siapa tahu, one day, perkara yg. korang mulakan dengan langkah yg. simple, akan mengubah seluruh kehidupan korang.... so jgn sesekali berhenti mencuba sesuatu yg. baru, dan jangan sesekali berputus harap dgn. rahmatNya...... kerana apa-apa pun, kita hanya mampu merancang, Tuhan Maha MenentukanNya......

till next time.... good luck korang.........:-), thnx 4 finishing reading.....

Apr 4, 2011

D journey

Assalamualaikum readers.....
Here I am again.... bosan ker??? hahhah jgn la macm 2... tapi hopefully korang semua akan terus beri sokongan utk aku terus mencoret dalm blog yg. x la secanggih mna, n x la sehebat mna. tapi apa2 pon, kerana korang, aku gagahkan diri jugak utk. terus mencoret.

Alkisahnya... hari nih, telah genap 1bulan 3 hari aku bekerja.... Dalam 1 bulan yg singkat nih, bnyak benda telah dipelajari...x kisahlah samada yg. manis mahupun pahit...tp of course la yg. manis ingin diingati n dikongsi kan...

Apa yg manisnya????

1) Alhamdulillah, aku telah agak cekap menggunakn sistem yg. ada dalam TM. not for calling customers only, tapi semua detail customer, cara menyekat talian telefon...n order n macm2 lgila...alhamduliallah lagi dapat dikuasai....
2) Aku dapat berkomunikasi dgn foreigner dgn menggunakn English yg. x la broken sgt..tapi dapat difahami..n yg pnting... lebih confident ok... :-)
3) Aku dapat lulus interview(1st stage) under MAYBANK .... interview 2..fully English..n majority yg datag semuanya english power2...terasa humble sagt... tp alhamdulillah...aku trut sama terpilih... n tggu for another call from MAYBANK yg interview nyer..mngkin dalm mggu nih....
4) Aku dapat mnjadi cg tusyen.... part time 4 weeknd..... n yg plg happy..next weekend aku mula bekerja.....

Apa pulak yg. pahitnya????

1) 1st day bekerja telah sesat...bnyak org. kena tnya utk sampai ke TM nih...
2) pernah one day..balik kerja..hujan sangat lebat...n aku terpaksa meredah jgak untuk balik ke rumah sewa... pakai payung pon...erm... samer jer rsenya...
3) kaki pernah melecet sbb kna jln agak jauh n laju (yerla nak kejar bas kan) n terpaksa pakai plaster for 1 week...
4) no transport utk buat penghantaran pos...nk pnjam kereta officemate..semua cam x bagi... so terpaksa bekejar2...naik bas time lunch hour..sbb mmg urgent posting bnda 2...huhuhuhuhu...pasrah kan juga

lagi...... i2 jer so far

p/s: itulah ragam manusia, ada saja untuk dibebelkan..namun yg. pasti luahan itu pnting kerana ia salah satu kaeDah mengurangkan stress.... cewah.... cam pakar motivasi lak kan...
hehhehe paper pon hope KORANG SEMUA dapat tngani apa saja masalah yg. korang hadapi.... TILL NEXT TIME... TAKE CARE KORANG...

"SESUNGGUHNYA APABILA ADANYA UJIAN, BERERTI TUHAN MENYAYANGI MU.. "

Mar 21, 2011

layan...BUNKFACE-DUNIA

assalamualaikum korang.....entry hari nih adalah utk share 1 of my favourite song... seriously it's words sangat memberi inspirasi utk aku terus berjuang dalam hidup...yah...hope korang pon sama k.... till next time take care everyone...


sila klik utk mendengar...


Dunia - Bunkface Lirik

Gelisah tak bermaya
Manipulasi antara kita
Dan bencana yang melanda
Generasiku menjadi mangsa

Dan ini bukan lagi
Seperti yang kau impikan
Percaya kataku

Korus
Aku bimbangkan dunia
Tiada cahaya ku terima
Aku tentang segalanya
Moga kau akan turut serta
Di dunia kuasa sementara
Komunikasi tiada makna
Dan tindak balas ego yang ku terima
Tiada perasaan kecewa
Dan ini bukan lagi
Seperti yang kau impikan
Percaya kataku
Aku bimbangkan dunia
Tiada cahaya ku terima
Aku tentang segalanya
Moga kau akan turut serta
Di dunia kita

Lalalalala oh oh oh oh
oh oh oh oh
Ulang korus





Mar 11, 2011

Ting Tong waktu KERJA VS Ting Tong waktu STUDY (part 1)

Assalamualaikum semua..... sihat ker? hohohoho....terasa macam cepat jer masa berlalu kan.. yer la..kalau difikirkan dulu, kita masih bersekolah rendah, then melanjutkan pelajaran ke sek. men, diikuti peringkat matrikulasi n finally ke alam universiti... mmg macm x percaya, semua 2 sudah pun dilalui...dan sekarang nih..aku dah menempuhi alam pekerjaan. wa..terasa diriku masih muda lagi... tapi setiap yg. berlaku pasti memberi kebaikan dan keburukan masing2. yer la..kita semakin meningkat umur, maka proses itu adalah 1 perkembanagan yg. baik dari segi perkembangan minda dan kematangan cara berfikir... tapi siapa kata biler dah bekerjaya kita x boleh berfikir cara seorang remaja berfikir????? erm... semua itu ada batasan masing2 kan... that's why when u see older people wearing jeans with short t-shirt (yg. mmg nmpak x cukup kain) korang akan rasa..that's person might have something wrong somewhere.kan2... yer la..cam x kena gaya jer...dah berusia tapi dressing still macam remaja.. even kanak2 sekarang pon pakai baju yg. labuh2...huhuuhu
entry kali ni ada 2 part..n in this 1st part aku cuma nak share ngn korang pengalaman zaman universiti yg..tersangat best...KENANAGAN TERINDAH LA KATAKAN...
even buzy camana pon, still kiter boleh hang out dengan kawan2, buat aktiviti riadah, shopping n macam2 lagi la...

buzy dgn kelas (time nih tutorial Dr. Ang)
buzy di lab komputer menyiapkan assignment yg..software nyer thap A++
ada kuliah tambahan..yg mesti dihadiri n x tentu masa...malam pon kadang2 Lecturer buat kelas..
tapi..bila shopping time.sure ramai2 akan pergi..kadang2 penuh 1 bas dengan budak u jer.....heheheh
aktiviti untuk menguruskan badan...berbasikal + jogging + maen tenis/badminton
biler ada celebrate besday...mmg meriah.. tp nih last besday yg kitorang celebrate..so sgt meriah besday mi2... pelakon utama: ain,fqah,dyg, n lani mengenakn si mi2..(sweater pink)
ajk time kuiz matematik 4 budak2 sek men area penang anjuran school mathematics
rombongan lawatan sambil belajar.hijau jer semua..(baju school la katakan.)
ini, pertandingan tilawah yg aku join..wakil desasiswa saujana.. n alhamdulillah.. x disangka2 1st time masuk n jadi  johan qariah
ni dinner final year.. semua org cantik2 belaka..yer la..dah pandai ber make up2...
ada banyak lagi.tapi cukupla dulu masa nih sbb mood ketika aku tulis blog nih...rase rindu sangat2 dengan ex schoolmate...... korang, nanti kiter buat gather besar besaran k......sayang korang semua...


p/s: jom sambung buat kerja... nnti bos nmpak..:-)

Mar 9, 2011

are u afraid of failure?

assalamualaikum korang..as usual... sebagai pembuka kata salam dihulurkan..
entry kali nih diharapkan dapat menjadikan korang menjadi lebih matang, lebih positif dalam hidup dan pada waktu yg. sama dapat membuka minda korang sebagaimana yg. aku fikirkan dan lalui ketika ini.
Al kisahnya, aku sangat terharu apabila once of my ex colleague who followed this blog, buzz aku kat ym n cakap dier suker baca blog ni,sbb memberi dier semangat ..hahhahaha (it's look weird kan, buat it touched me a lot as i really hope 2 be inspired too)... nak mention nama dier ke...x perla..biarlah rahsia dulu..
Back to the main topic...are u afraid of failure?
mesti most of us akan cakap..ya..n mayb some of us akan cakap x... walau apa pon jawapan korang... aku akan tetapkan pendirian kat sini..yg aku x takut akan kegagalan. INSYAALLAH....
kenapa? sebab apabila difikirkan, bila adanya kegagalan, korang pasti akan rasa lebih kuat, lebih cekal menghadapi hidup, dan yg. paling penting membuatkan diri terasa sangat kerdil di muka bumi ini, kerana yg. pasti setiap yg. dirancang tidak akan berjaya tanpa keizinanNya.....
Jadi, whenever u're fail 2 to do d task well, whenever u're fail 2 get a full mark of your assignment/test, jangan sesekali mengeluh, sebaliknya take the failure sebagai 1 cabaran untuk memperbaiki diri ..dan berkatalah pada diri YES,I CAN DO IT BETTER...YES I'M SURELY CAN DO IT BETTER.

aku x la sehebat mana untuk memperkatakan hal2 yg. sgt. bermotivasi ini, tetapi entah kenapa diri ini terpanggil untuk mencoret hal ini, erm...mungkin pengalaman yg. terjadi terhadap diri sendiri yg. membuatkan aku sedemikian.
sebelum aku terlupa...ada 1 quote nih sentiasa aku pegang apabila aku ditimpa masalah/dugaan/kegagalan. hope korang dapat sama2 mempraktikkannya.

"Sesungguhnya, Tuhan tidak akan menguji hambaNya melainkan Dia menyayangi kita" 

jadi,bersabarlah wahai hati yg. gelisah, bersabarlah wahai hati yg. berkecamuk, dan bersabarlah apabila dugaan itu melanda.... kerana sesungguhnya ketika engkau keberatan untuk meluahkan kepada teman2 atau keluarga, luahkanlah ia kepada Yang Maha Mendengar, keputusannya, INSYAALAH hatimu bakal menjadi tenang kembali..... :-)

Mar 4, 2011

I really need a car !!

assalamualaikum..
to all readers yg. mengikuti blog ni, sure korang tahu yg. buat masa ini, aku dah bekerja di TM cyberjaya bhg. credit management unit under custemor service department..
So buat masa ni, aku menyewa di presint 9 dan berulang alik ke tempat kerja....
Hari ni masuk hari keempat aku bekerja, aduhai sangat penat rupanya kerja nih.. kerja nih ok, x sesukar mana, cuma kena friendly n pandai tackle customer, tetapi yg. menjadi sikit susah apabila aku terpaksa ulang alik naik bas...

adoi..mak abah... plz..ain nak kereta boleh?
bygkan...masuk kerja suppose kol 8.30, tapi disebabkan aku naik bas, so aku terpaksa keluar rumah 7.15 sharp.. kalau lambat..tertinggal bas 7.30 pagi at Putrajaya Sentral..n kena menunggu lagi....
(PENANTIAN I2 1 PENYEKSAAN KAN..)
n if berjaya naik bas 2, aku kena stop kat cyberjaya terminal n naik another bas yg. x tentu masa... so aku kena tunggu lagi.. n finally naik n sampai office pukul 8.15...

dipendekkan cerita if aku naik kereta perjalanan hanya ambil masa 20minit utk smpai kalao x jam.. so..adoi..kan ker memenatkan 2....

i2 belum cerita pasal perjalanan balik...
x perla..biar aku x bebankan korang nyer pemikiran.. yg pasti kalo x der kereta aku x boleh buat OT (untuk tambh allowance) n yg pasti susah sgt. nak bersiar2 kat area sini.. huhuhuhu
wish me luck korang utk pujuk mak n abah dapat kereta...

"mak, abah, kereta murah2 pon ok...tp plz... nak kereta.. boleh x"



Mar 1, 2011

dugaan....1st day bekerja

assalamualaikum korang..hopefully korang yg. membaca nih..x sedih2...x bosan dgn apa yg..ain nak story nih...actuallly apa yg. pasti..incident nih..mmmbuatkan aku lebih tougher dari sebelumnya...

al kisahnya...bermula keluar dari rumah sewa aku yg baru kat presint 9 nih.. jam menunjukkan..7.20 pagi..aku risau jugak..takut lambat... dijadikan kerja..hujan pulak 2..nasib x berapa lebat...
then..berpusu2 orang keluar dari lif...
orang pertama aku tanya kan : bus stop mana nak tunggu untuk ke putrajaya Sentral?
redah jalan......
orang kedua aku tanya kan : betul ker jalan nih menuju ke bus stop nak ke putrajaya sentral?
nasib betul..kebetulan orang kedua aku tanya mmg nak ke putrajaya sentral.... so bersembang2 sekejap..
bas nadi putra sampai...
then menuju ke putrajaya sentral...
naik bas rapid kl
orang ketiga aku tanya : pak cik, hentian ke kompleks TM yang mana?
dijadikan lagi kompleks bila driver bas yg. aku tanya 2 pon orang baru..adoi...salah hentian pulak...
aku sampai ke TM data centre pulak... gelabah jgak...jam dah 7.52... masuk kerja kol 8.30..sempat ker? dah x tao nak ke mana...
kebetulan jalan 2 sunyi..x tao nk buat apa..tahan kereta yg. lalu..
orang keempat aku tanya: uncle, ini main road ker? bagaimana ke mainroad n dapatkan teksi atao bas?
 huhuhu..lagi klimaks bila uncle 2 kata...bukan... n dier bukan nk ke main road...
jalan sorang2..nampak foreigner...rasenya student MMU cyberjaya 2..
orang kelima aku tanya : excuse me sir, can u show me where is the main road? n how to go there? kebetulan ada kawan dier lalu..naik kereta n bawakkan aku ke hentian taxi... alhamdulillah...selamat sampai dalam taxi...
orang keenam aku tanya (driver taxi) : uncle, bagaimana nak ke kompleks TM cyberjaya...luckily dier boleh hantarkan..smapai jugak akhirnya...
tepat jam 8.12...selamat....


conclusionnya...ada 6 orang aku tanya untuk perjalanan ke kompleks TM nih sahaja....adoi..gelabah...
dalam ofis lagila ramai yg. aku tnya.... kesimpulannnya... jgn nangis bila sesat..but u have 2 be more tougher , more brilliant how 2 solve the problem.. and ask as many people as u can....
u have 2 be strong  AIN...
wasssalam....

Feb 22, 2011

seriously excited !!

assalamualaikum korang....
entry kali nih.... no more sedih2.. no more rungsing2.. n yg pnting. no more pening2... 
KENAPA? sebab ALHAMDULILLAH (3X)
aku telah mendapat pekerjaan baru....
yahooooo....
after 3 month mengganggur..akhirnya aku diberi peluang untuk mencuba profesyen baru (semestinya bukan bidang perguruan yg sgt aku minati) tetapi dalm bidang pengurusan kad kredit.. 
lokasi :TM Cyberjaya..
penginapan: sedang mencari2.. (so anyone ada sedara/kawan2 area cyber...contact2 plz)

walaupun job ni contract utk 6 bulan, tetapi akan aku cuba sedaya upaya mempertingkat prestasi kerja mnjadi yg. terbaik antara yg. terbaik...mana tao ada rezeki boleh smbung kontrak...:-)
huuhuhuhuh...

here I am soon :-)

p/s: seperti mimpi...baru dapat call dri mrsm pasir ...guru ganti bahasa inggeris at mrsm ..huuhu..lapor diri hari yg sma (1st mac11).... mmg bkn rezeki kat si2... :-( ... walau apapun harap org lain dpt peluang 2... 

Sememangnya Tuhan itu Maha Berkuasa, Maha Pemberi Rezeki.... sekiranya lambat, bersabarlah..kerana semuanya sudah ditentukan... dan rezeki setiap manusia itu berbeza...mungkin cepat atau lambat sahaja... Namun apa yg. lebih penting..jgn berputus harap kepadaNya.... Sentiasa lah berdoa dan memohon kepadanya dan sesungguhnya Tuhan itu Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui isi hati setiap hambaNya...

 ~ sekian ~

Feb 16, 2011

Someone, Somwhere is made 4 u




apabila usia meningkat dewasa ini..persoalan tentang sudah ada calon ker? bila mau berkahwin? dan sebagainya saban kali diajukan...

hahha..n dgn. bngganya..aku akn menjawab belum lagi... tapi di lubuk benak hti nih..mesti la teringin utk. mendirikan masjid kan..yuhuuuu hello korang jgn gelak2 k.. benda nih semua orang akan rasa tao..
namun no matter what..we have 2 always kep in our mind that... ajal, maut, jodoh, pertemuan telah ditentukan.. Asalkan kita yakin akan ketentuan-Nya,pasti akan dipermudahkannya kelak...

p/s: teNgok movie hindustan 'DIL 2 PA GAL HE' then ada 1 quote nih membuatkan aku bertambah yakin n syok2 sendiri..hahah.. 

'SOMEONE, SOMWHERE, IS MADE FOR YOU'

tak kenal maka tak cinta

assalamualaikum...
salam maulidul rasul untuk semua... mungkin entry kali nih terlewat sedikit kerana semalam kita menyambut HARI MAULIDUL RASUL
walau apa pun..diharapkan korang semua sihat2 n ceria2 selalu kerana umumnya kita semua bercuti..dan pada waktu yang sama, diharapkan...kita sama2 dapat menambahkan ketakwaan kita kepada Yang Maha Esa dengan mencintai kekasihNya.. siapa lagi jika bukan Nabi Muhammad S.A.W..
here's are some of the main point that we should know about our prophet..
al maklumla kata org. TAK KENAL MAKA TAK CINTA


1. When was the Prophet Muhammad (p.b.u.h.) born?
He was born on Monday, 12 Rabi Al Awwal

2. Where was the Prophet Muhammad (p.b.u.h.) born?
In Makkah

3. What is the name of the Prophet's father?
Abdullah Ibn Abdul Muttalib.

4. What is the name of the Prophet's mother?
Aminah Bint Wahhab Ibn Abd Manaf Ibn Zahrah.

5. When and where did his (prophet's) father die?
He died in Makkah before Muhammad (p.b.u.h.) was born.

6. What is the name of the Prophet's grandfather?
Abdul Muttalib.

7. What was his granfather's position?
He was the chief of his clan Bani Hashim.

8. What is the Prophet's (p.b.u.h.) lineage up to his fifth ancestor?
He is Muhammad Ibn Abdullah Ibn Abdul Muttalib Ibn Hashim Ibn Abd Manaf Ibn Qusai Ibn Kilab.

9. Who suckled the Prophet Muhammad (p.b.u.h.)?
First Thuyeba, the freed slave girl of his uncle Abdul Uzza known as Abu Lahab, then Haleema Bint Abu Dhuaib, best known as Haleema Al Sadiyah.

10. Who named the Prophet Muhammad (p.b.u.h.)?
Abdul Muttalib.

11. What did Muhammad's (p.b.u.h.) mother name him?
Ahmad.

12. Why did she (the Prophet's mother) choose this name?
Because she saw an angel in a dream calling the new-born baby Ahmad.

13. How old was Muhammad (p.b.u.h.) when his mother died?
Six years old.

14. Where did his mother take him?
She took him to Yathrib (Madinah) to visit her relatives.

15. Where did his mother die?
On her way back to Makkah, she died at Abwa and was buried there.

16. Who brought Muhammad (p.b.u.h.) back to Makkah?
His father’s slave girl, Umm Aiman (May Allah be pleased with her).

17. Who took the charge of his care?
His grandfather Abdul Muttalib.

18. How long did The Prophet's grandfather take care of the Prophet Muhammad?
For two years.

19. How was his (Abdul Muttalib's) behavior with Muhammad (p.b.u.h.)?
He loved him very much and preferred him to his own sons.

20. What did Abdul Muttalib foretell about his grandson?
That he would hold a prestigious position.

21. Who took care of the Prophet (p.b.u.h.) after the death of Abdul Muttalib?
His uncle Abu Talib.

22. How old was Muhammad (p.b.u.h.) when his grandfather Abdul Muttalib died?
About eight years old.

23. When did Muhammad (p.b.u.h.) travel to Syria and with whom?
He went to Syria with his uncle Abu Talib when he was twelve years old.

24. Who was Khadijah (May Allah be pleased with her)?
She was a wealthy merchant of Makkah.

25. Why did she (Khadijah) want to marry Muhammad (p.b.u.h.)?
Because of his truthfulness and good conduct.

26. When did she (Khadijah) marry Muhammad (p.b.u.h.)?
When she was 40 years old.

27. How old was Muhammad (p.b.u.h.) at the time of the marriage?
He was 25.

28. What did he (the Prophet) give her (Khadijah) as Mahr (dowry)?
Twenty camels.

29. Was Khadijah (May Allah be pleased with her) a widow?
Yes. The Prophet (p.b.u.h.) was her third husband.

30. How was Muhammad (p.b.u.h.) known in the society?
He was known as Al Ameen (trustworthy) and Al Sadiq (truthful).

31. Did he get any sort of education?
No, he didnt get any formal education from the society, rather he was taught by Almighty Allah.

32. What should one say when the Prophet's (p.b.u.h.) name is mentioned?
One should say صلى الله عليه وسلم (May the peace and blessings of Allah be upon him).

33. How many times is the name of Muhammad mentioned in the Holy Quran?
Four times.

34. What are the names of the Prophet’s (p.b.u.h.) uncles?
They are: Harith, Zubair, Abu Talib, Hamzah (May Allah be pleased with him), Abu Lahab, Ghidaq, Maqwam, Safar and Abbas (May Allah be pleased with him).

35. Did his uncle Abu Talib accept Islam?
No, he died a polytheist.

36. In the New Testament by what name was the Prophet (p.b.u.h.) mentioned?
By the name of Paraclete.

37. What is Kabah?
It is the oldest house of worship on the earth.

38. Who built it?
The Prophet Ibrahim and his son Ismael (May Allah be pleased with them).

39. How did Quraish arrange rebuilding of Kabah?
They divided the work among various tribes. Each tribe was responsible for rebuilding a part of it.

40. Who laid the stones?
A Byzantine mason called Baqum.

41. Where did the Prophet (p.b.u.h.) go into seclusion?
To the Cave of Hira .

42. What was the fist stage of the revelation?
True dreams.

43. When did the first revelation come down to him?
On Monday, 21st of Ramadan, at night (August 10th, 610 AC). He was forty years then.

44. Who brought it?
Jibrael.

45. Who were the first to embrace Islam?
Four persons: Khadijah his wife, Zaid Ibn Haritha his freed slave, Ali Ibn Abi Talib his cousin and Abu Bakr his friend (May Allah be pleased with them).

46. Who accepted Islam at the instance of Abu Bakr (May Allah be pleased with him)?
Uthman Ibn Affan, Zubair Ibn Awwam, Abdur Rahman Ibn Awf, Sad Ibn Abi Waqqaas, Talha Ibn Ubaidullah and Saeed Ibn Zaid (Umar’s son-in-law) (May Allah be pleased with them).

47. Who were the ladies to accept Islam at first?
Abbas’s wife Ummaul Fadl, Abu Bakr’s wife Asma Bint Umais, his daughter Asma Bint Abi Bakr and Fatimah Bint Al Khattab Umar’s sister (May Allah be pleased with them).

48. How was the Dawah done in the beginning?
It was done in secret.

49. How many people embraced Islam in the early stage?
About forty.

50. How many years did the call in secret continue?
For three years.

51. During this period, where would the Muslims gather secretly?
They would gather secretly in the house of a Muslim called Arqam to learn about Islam and the revelations sent down to the Prophet (p.b.u.h.).

52. When did the Prophet (p.b.u.h.) start to preach Islam openly?
After three years when he received the revelation to that effect.

53. What was the impact of his public preaching?
The people accepted Islam increasingly.

54. What was the main miracle of the Prophet (p.b.u.h.)?
The Holy Quran.

55. Did the Prophet (p.b.u.h.) perform other miracles?
Yes, the splitting of the moon was one of them.

56. Who was Hamza bin Abdul Muttalib?
One of the Prophet’s (p.b.u.h.) uncles.

57. Name some of the disbelievers of Makkah who supported the Prophet (p.b.u.h.), but did not embrace Islam until the end.
Abu Talib, Mutim Ibn Adi and Abul Bukhtari.

58. How long did Abu Talib protect the Prophet (p.b.u.h)?
For 42 years – from the Prophet’s childhood until he himself died.

59. Who was Mutim Ibn Adi?
A chief of Makkah.

60. When did he (Mutim Ibn Adi) give protection to the Prophet (p.b.u.h.)?
When the Prophet (p.b.u.h.) returned from Taif and wanted to enter Makkah.

61. When did he (Mutim Ibn Adi) die?
He was killed in the Battle of Badr.

62. Who was Abul Bukhtari?
He was a poet.

63. How did he (Abul Bukhtari) support the Prophet Muhammad (p.b.u.h.)?
He spoke out against the social boycott.

64. What lead the Muslims to emigrate to Abyssinia ?
Their growing persecution at the hands of Quraish.

65. Which Surah lead to this emigration?
Surah Az Zumar.

66. When was Abul Bukhtari killed?
In the battle of Badr.

67. Who was then the King of Abyssinia ?
The King of Abyssinia , known as Najjashi (the Negus), during the time of the Prophet (p.b.u.h.) was As'hama.

68. When did the first group of Muslims leave for Abyssinia ?
In Rajab, in the fifth year of Prophethood.

69. How many persons were there in the group?
12 men and 4 women.

70. How were the emigrants received in Abyssinia ?
They were received warmly and hospitably.

71. When did the second group of emigrants leave for Abyssinia ?
In the fifth year of Prophethood.

72. How many people formed the group?
83 men and 18 women.

73. Name a prominent companion included in this group.
Ja'far Ibn Abi Talib (May Allah be pleased with him).

74. What did Quraish do?
They despatched two envoys to Abyssinia to demand the extradition of the emigrants.

75. How did the King respond?
He refused to extradite the Muslims and assured them of his full protection.

76. When did Umar (May Allah be pleased with him) accept Islam?
At the age of 27.

77. Who was Bilal Ibn Rabah (May Allah be pleased with him)?
He was a slave of Umayyah Ibn Khalaf.

78. What was his (Bilal Ibn Rabah's) origin?
He was of Abyssinian decent.

79. What was the name of Bilal's mother?
Hamama.

80. Who was Yaser (May Allah be pleased with him)?
He was a slave of Abu Jahl.

81. Who was Sumayyah (May Allah be pleased with her)?
She was Yaser's (a slave of Abu Jahl) wife.

82. Who was Ammar (May Allah be pleased with him)?
He was Yaser and Sumayyah's only son.

83. How did Summaya (May Allah be pleased) die?
Abu Jahl murderded her with a bayonet.

84. Who was Zaid Ibn Haritha (May Allah be pleased with him)?
He was a slave.

85. Who purchased him (Zaid Ibn Haritha)?
Khadijah's nephew Hakim Ibn Hizam purchased him and presented him to her.

86. What did Khadijah do with Zaid Bin Haritha?
She presented him to the Prophet who set him free.

87. Did Zaid Bin Haritha want to go to his parents?
No, he preferred to live with the Prophet (p.b.u.h.).

88. To whom was Zaid Bin Haritha married?
To Umma Aiman (May Allah be pleased with her).

89. Who was Ja'far?
He was the elder brother of Ali Ibn Talib (May Allah be pleased with him).

90. Where did he (Ja'far) emigrate?
To Abyssinia .

91. Who was Ali (May Allah be pleased with him)?
He was the son of Abu Talib and cousin of the Prophet (p.b.u.h.).

92. When did Ali (May Allah be pleased with him) accept Islam?
When he was 10.

93. What was he (Ali) called for his bravery?
The "Lion of Allah".

94. Whom did Ali first marry?
He first married the Prophet's (p.b.u.h.) daughter Fatimah (may Allah be pleased with her).

95. How many sons did Ali have from her?
Two sons: Hasan and Husain (May Allah be pleased with them).

96. When did Sa'd bn Abi Waqqas (May Allah be pleased with him) become a Muslim?
When he was 19.

97. Where did Sa'd (May Allah be pleased with him) die?
He died in Al Madinah.

98. What was Sa'd's advice to Muslims?
To stand united.

99. Who was Abu Bakr's father (May Allah be pleased with him) and did he accept Islam?
He was Uthman (May Allah be pleased with him) (Abu Quhafah). Yes, he accepted Islam during the Conquest of Makkah. 

p/s: jom selawat sama-sama...

Feb 9, 2011

Biarpun anda berbeza taraf/ pangkat/ mahupun darjat, always remember that ALLAH melihat kita berdasarkan keimanan dan ketaqwaan..
Sungguhpun setiap perbuatan itu masih belum terlaksana, tetapi terdetiknya hati untuk melakukannya pasti mengundang coretan buat malaikat RAQID dan ATID yg. setia di sisi kita...

Salam kerinduan buat sahabat2 yg. sentisa rindu untuk bertemu di JANNAH-NYA

d siblings yg kuat makan

assalamualaikum...
kali nih..story berkiatan d siblings yg..sgt kuat makan.. bak kata org perak... bt. habis beras jer...
cop beras?? sure korang blur kan..
anyway post kali nih..berkaitn dgn kucing2 yg ada dlm rumah aku nih..al maklumla..aku sgt suka kcing..abah aku pon sma..so x hairanla aku post pasal drang lak kan..hehhehe

d siblings ada 2 beradik jer... iaitu si kembang (yg..aku prnah story pasal dia sakit dulu) n si buncit....(sgt2 manja ngn aku)
n ada penambahn si tam2 (anak sedra kpd kembang n buncit)
jadi smnatara aku ada kt rumah nih.. aku yg bagi drang mkn + mandikan(heheh ikut kerajianan la)
+ bersihkan tahi kucing la...(mak aku dah surrender awal2 bab2 nak buang tahi dier 2)



introducing :TAM2 AND KEMBANG
apa la yg dorang tgk 2..kat sini port dorang lepak2..heheh


ha..itula SI BUNCIT... nampak aku jer terus nak terkam..nasb smpat tgkap gak pose nih..hehehhe

ha kan aku dah kata d siblings nih kuat makan...
gaya makan..msti atas surat khabar(sng sket..dah kotor terus buang) then makanannya adalah nasi digaulkan2 dgn ikan bilis/udang kepal... cop nak beli friskes x mampu lg..so ekonomi sket la..heheheh


<>
SI KEMBANG dah sihat...2 yg..bulu dier gebu jer..b4 nih time sakait..x makan + minum pon...